Jag vill veta!

I en typ av empatisk psykos så skapades ett behov hos mig att läsa allt jag kan om katastrofen i Norge! Mitt i semestern känner jag mig ”tvungen” att bevaka nyheterna…

Svenska nyheter, norska nyheter – allt som finns, 24 timmar om dygnet i en veckas tid! Den där sjuka djävulen har förstört så mycket, för så många människor!

Jag känner djupt med de som har drabbats direkt! Själv har jag bara en massa känslor att ta hand om! Jag har ingen egentlig sorg, ingen direkt saknad!

Idag fick jag syn på en artikel på expressen.se som rapporterade om hur den nordiska djävulens mamma har det… Det har jag efterlyst och saknat. Hur mår hon? Vad tänker hon?

Hon mår dåligt! Ingen överraskning! Hon gömmer sig. Det får hon göra! Men då slår det mig – jag vill veta!

Jag vill ha hennes råd till hur andra mammor skulle kunna bidra till att förhindra att våra barn blir så sjuka som hennes son blev! Vad kan hon råda oss andra till? Ingen mamma är perfekt, ingen människa kan styra över någon annan – ens om det är en mamma!

Helt utan att skuldbelägga så ställer jag frågorna: Varför såg hon inte några om helst varningssignaler? Varför har hon inte åkt hem till sin son på den hyrda gården fastän han förhalade släktens besök?

Frågan är också om man som mamma/förälder alls reagerar och anmäler konstigheter i sina barns beteenden? Det är väl alldeles normalt att ”blunda” för ”abnormaliteter” när det gäller ens eget kött och blod.

Det är tragiska spörsmål, men antagligen nödvändiga! Vi måste alla hjälpas åt att förhindra en dylik händelse i framtiden! Även om vi är mammor!

Annonser
Det här inlägget postades i Familj. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s