Semester 2017 – del 5

Liten älskling framför matstugan

Bland gråsuggor och vattenledningar

Denna fantastiska tid! Med energi och vilja att göra saker – tillsammans! Jag och han (ni vet han med stort H)!

Vi lånar ett torp (eller tre) av hans syster och hennes man. Vi lånar det i två dygn och när vi kommer så får vi veta att vattnet inte är påkopplat ännu. Inga som helst problem! Vi vill ju liksom bara få installera oss och njuta av det fina vädret. Vatten är ett världsligt problem!

Efter någon timme kommer hemmansägaren, hobbyrörmokaren, fantastiska svåger och ska se till att rinnande vatten finns i vår boning. (För övrigt en enorm lyx och en ynnest, med rinnande vatten, om du frågar mig! Hade lätt kunnat hämta vatten från manuell gammaldags pump och/eller använda dunk-vatten.) Vi är lyckligt lottade!

Hobbyrörmokaren och han med stort H börjar skruva och fixa vid vattenpumpen som är placerad vid ”matstugan” (i övrigt finns det en ”duschstuga” och en liten sovstuga). Jag är inte till någon nytta, så jag tänker att jag går till duschstugan (där det för övrigt också går att sova – så det blir ”vår” stuga) för att hämta snus.

När jag kommer fram till den stugan så hör jag att det liksom skvalar. Tanken är ”så bra – nu har de redan fått igång vattnet”. När jag kommer in i stugan så är det blött på golvet i hallen och halva toaletten….! Jag vänder på klacken och springer några stora steg tillbaka mot ”matstugan” och ropar ”Det rinner vatten på golvet här!”

Jag inser att de inte hör mig och jag måste byta strategi…. Jag rusar tillbaka till vår stuga och sliter ut mattorna och sedan slänger jag mig ner på golvet för att hitta var vattnet kommer ifrån. I botten på varmvattenberedaren rinner det fritt. Mitt pekfinger passar perfekt för det hålet. Där ligger jag nu…

Tar då fram min telefon och ringer till han med stort H. Hans tanke när han ser att det är jag som ringer: ”Nämen, vad hon är lat som inte orkar komma tillbaka…”

”Hej, jag ligger här och håller för en läcka – det rinner vatten rakt in i stugan! Kom hiiiit!!”

De kommer springande!

Det visar sig att vattenläckan beror på en bortglömd ”bottenplugg” och den hamnar strax på plats. Därefter skiter sig kopplingen på utsidan av huset så männen ligger på alla fyra under huset (bland gråsuggor och vattenledningar) och skojar om hobbyrörmokare och toalettexperter.

Den här bloggserien kommer innehålla fler torparberättelser!

 

Det här inlägget postades i Semester. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Semester 2017 – del 5

  1. Ping: Semester 2017 – del 6 | Anns plejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s