Semester 2017 – del 6

Torparliv

Som jag nämnde i tidigare inlägg ”Bland gråsuggor och vattenledningar” finns fler torparberättelser att nedteckna.

Denna fantastiska skogsidyll! Detta semesterliv som är något mer omständligt än hemma, men ack så pittoreskt och precis så som man vill ha det när man önskar miljöombyte och avbrott från vanlig vardag.

Hemma har vi gasolgrill, här var det en grillhink som var vårt redskap för middagsgrillningen. Vad behöver man när man ska grilla ”på riktigt”? Grillhink, grillkol, tändvätska, tändstickor (och kött förstås). Tändvätska!!! Vi letade runt i stugornas skåp och lådor… Ingen kvarglömd tändvätska fanns att finna någonstans.

Själv blev jag aldrig orolig. Han med stort H har vid ett annat tillfälle, fått eld på en engångsgrill i snålblåst utan tändpapper och med dålig tändare – så det här blir ju ingen match för honom.

Jag ville försöka bidra så jag erbjuder ett par nagellackborttagningspads som tändmedel. Dock läser jag på burken att de är acetonfria. Suck, de flammande upp i 2 sekunder och låg sedan som en kolsvart tupé på den otända kolbiten.

Lösningen blev tidningspapper, tålamod och tid. Tillslut brinner det och strax efter blir det glöd. Visste ni förresten att Sportbladet brinner mycket sämre än den vanliga tidningen? Kan vara bra att veta den dag ni glömmer handla tändvätska! 🙂

Senare på kvällen fick den kvarvarande glöden agera fotvärmare under bordet. När vi inte längre stod ut med myggen och när glöden inte förmådde värma oss tillräckligt så packade vi ihop och gick in i sovstugan.

Inne i vår lilla sovstuga tände vi värmeljus i den relativt mörka skogsnatten. Spelade Yatzy 150 gånger (överdriver, men många Yatzyomgångar blev det). Vi spelade även Chicago ett par gånger. Till slut får jag frågan om vi ska spela klädpoker istället.

Kvällen började bli till natt och jag ville ta mig en dusch innan tröttheten skulle få en chans att avråda mig från duschen. Mitt svar på förslaget blir därför: ”Ja, vi kan gärna spela klädpoker! Bara jag får ta en dusch först.”

Hans omedelbara svar: ”Jaha, du ska börja spela helt naken då?”

Missa inte den spännande fortsättningen i nästa del av Torparliv!

Annonser
Det här inlägget postades i Livet, Semester. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s